Lot No.: 706
Sztućce obiadowe i środka stołu
Warszawa, Fabryka Wyrobów Srebrnych
i Platerowanych Józefa Frageta,
lata 20.-30. XX w.
Zobacz pełne informacje
składające się z 6 łyżek do zupy (dł. 20,4 cm), 12 widelców i 12 noży do drugiego dania (dł. 18,2 cm i 21,5 cm), 12 widelczyków do ciasta (dł. 15,9 cm), 4 widelców do wędlin (dł. 15,3 cm) , 2 łyżek i 2 widelców półmiskowych (dł. 26,4 cm i
25,4 cm), łyżki wazowej (dł. 27 cm), łyżki do sosu z czerpakiem złoconym wewnątrz (dł. 16 cm) i łyżki do deserów (dł. 20 cm), z trzonkami rozszerzającymi się, płaskimi zakończonymi półkoliście, obrzeżonymi profilowaną taśmą z przewiązkami i stylizowanymi kampanulami;
trzonki noży dociążone, ostrza ze stali cechowanej (GERLACH/nierdzewne), zęby widelców do wędlin ze stali ze znakiem firmy Gerlach, trzonki dociążone;
plater cechowany (FRAGET/BM/PLAQUE);
Warszawa, Fabryka Wyrobów Srebrnych i Platerowanych Józefa Frageta, lata 20.-30. XX w.